Fundamenta Lakásszámla
Lakásvásárlás, felújítás, energiatakarékos korszerűsítés vagy kertépítés?
Önnek is vannak ilyen vagy hasonló tervei?
A Fundamenta Lakásszámlával
biztosíthatja lakáscélú terveihez az anyagi fedezetet.

Miért érdemes a Fundamenta Lakásszámlát választani?


  • Személyre szabott megoldások: szakértő kollégáink személyre szabott megoldásokat, igényekhez igazítható konstrukciókat kínálnak lakáscéljai finanszírozásához
  • 900 000 már megvalósított lakásálom, 2 millió ügyféllel kötött szerződés
  • Rugalmasan felhasználható: megtakarítása új vagy használt ingatlan vásárlásán kívül számos egyéb lakáscélra felhasználható
  • Lakáscélú kölcsönnel kombinálható: a havi, rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási időszak (jelenleg 49-120 hónap között a kínált módozatok futamidejétől függően) végén kedvező, lakáscélú kölcsönt vehet igénybe. Így az otthonteremtéssel kapcsolatos terveit nagyobb pénzügyi keretből tudja megvalósítani.
  • Kamatadó-mentes befektetés
  • Kiszámíthatóság és tervezhetőség: jól elkülöníthető megtakarítási és hitelszakasz a tervezhetőségért, a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön lehetőségével
  • Akár 8 millió Ft elérhető szerződéses összeg, amely több, közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel megtöbbszörözhető


Ide kattintva
Azonnali Árajánlat kérés Ingyen a Fundamenta lakáskasszáraGondoljon előre a jövőre, és tervezzen Fundamenta Lakásszámlával!

A lakástakarék (vagy lakás-előtakarékosság) egy olyan lakáscélú megtakarítási konstrukció, melynél a havonta fizetett megtakarításokra betéti kamat jár, ráadásul ez az összeg fix kamatozású lakáskölcsönnel egészíthető ki. Így egy Fundamenta Lakásszámlával 8 millió Ft lakáscélra költhető összeg is elérhető!

Milyen célokra használható fel a lakástakarék.


Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne örökre albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeket és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A lakás-előtakarékosság felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.Felújításra, Korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást? A lakástakarékkal ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásokat is megvalósíthat.Építésre, Bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a lakás-előtakarékosság mindegyik esetben kiváló alapot jelent.Tippünk: A lakástakarékban összegyűjtött megtakarítás lakáshitelhez önerőként is felhasználható!

Kinek ajánljuk a lakás előtakarékosságot


  • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást keres.
  • Annak, aki szeretné megvalósítani a lakáscéljait, legyen az lakásvásárlás, felújítás, házépítés
  • Aki havi rendszeres megtakarítással - akár kisebb összegekkel is – szeretné lakáscélját megvalósítani.AKÁR 8 MILLIÓ FT A MEGTAKARÍTÁSI IDŐ VÉGÉN
Mekkora összeg érhet el a lakás-előtakarékossággal?


A havonta befizetett összegtől és a futamidőtől függően akár 8 millió Ft is rendelkezésre állhat a megtakarítási idő végén. Ha pedig több lakás-előtakarékossági szerződést köt (családtagjaira, közeli hozzátartozóira), ez az összeg megtöbbszörözhető!

Milyen lakástakarék futamidők közül választhatok?


Igényei szerint dönthet a futamidők közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani. A 3,9-es számlánál választható megtakarítási futamidők:

Ki köthet lakás-előtakarékossági szerződést?
Magyar állampolgárságú, cselekvőképes természetes személy saját nevében, saját maga javára köthet lakás-előtakarékossági szerződést. Magyar állampolgárságú, cselekvőképes (illetve a korlátozottan cselekvőképes) természetes személy az általa megnevezett természetes személy (kedvezményezett) javára is nyithat Lakásszámlát. Magyar állampolgár alá értendő:

A lakásszövetkezet - épületenként - a tulajdonában, vagy a tagjainak közös tulajdonában álló épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez szükséges pénzügyi források biztosítása céljából köthet lakás-előtakarékossági szerződést.

A társasházi közösség nevében épületenként - a tulajdonosok jogszabályban előírt többséggel hozott határozata alapján - a közös képviselô köthet lakás-előtakarékossági szerződést, a közös tulajdonukban álló épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez szükséges pénzügyi források biztosítása céljából.Hasznos: igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.FONTOS!

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.

Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, akár 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg. A lakáscélú felhasználás a lakáskölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.

A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja, közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén ingatlan biztosításának díja, amennyiben annak megkötése szükséges..

Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1 680 000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1 000 000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 58 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 30 332,- Ft, ügyleti kamat: 98 196,- Ft. Havi törlesztőrészlet 20 093,- Ft, a törlesztőrészletek összege 1 129 114,- Ft.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése.